Selca kod Bogomolja, otok Hvar

selca kod bogomolja

Selca kod Bogomolja

Nekoliko zaseoka između Bogomolja i Sućurja koji se zamjećuju u žurbi dolaska ili odlaska s Hvara po vijugavoj hvarskoj Igli, svojim magnetizmom upozoravaju na letimičnost i usputnost nas samih unutar ozbiljnosti fokusa brige i igre bezbrižnosti. Ta dva raspoloženja su naše dvije kazaljke na satu  vremena našeg života. Orijentacija nam je BRIGA – mala kazaljka. Njezin spontanitet je toliko nametljiv i snažan, vladar naše samorazumljivosti kao OZBILJNOST, vrsta nesavladivo – nametljivog osjećaja s kojim se ne cjenka. Kao TEŽINA  BRIGE koja nas svuda prati, ona je kotva i sidro koja nam govori GDJE smo u vremenu, a tek velika kazaljka, koliko vremena imamo, koliko vremena JESMO ili smo uopće BILI. BAUK male kazaljke podčinjava sve i mi nismo ništa drugo nego POTČINJENOST STRAHU.

Predivan ambijent u Jerkovići – zaselku koji je na putu, baca pogled na malu kazaljku kojom želimo ušićariti bar malo vremena i zaustaviti se, kako kažemo – bar malo vremena ZA SEBE!

Selca kod Bogomolja su slikovito malo naselje smješteno na otoku Hvaru u Hrvatskoj. Nalazi se blizu istočne obale otoka, nedaleko od mjesta Bogomolje. Ovo šarmantno selo poznato je po bogatoj povijesti, prekrasnoj prirodnoj ljepoti te tradicionalnoj arhitekturi.

Selca je karakterizirana kućama izgrađenim od kamena i uskim vijugavim ulicama, što joj daje jedinstveni i autentični mediteranski ugođaj. Upotreba lokalnog kamena u gradnji rezultirala je skladnim spojem s prirodnim okruženjem. Šetajući ulicama Selca, posjetitelji mogu diviti se vještini koja je uložena u stvaranje ovih tradicionalnih građevina.

Lokacija sela blizu obale pruža posjetiteljima priliku da istraže netaknute plaže i uživaju u kristalno čistim vodama Jadranskog mora. Obala nudi razne mogućnosti za plivanje, sunčanje i vodene sportove, čineći Selcu idealnom destinacijom za opuštanje i avanturu.

Za one koji su zainteresirani za povijest, Selca kod Bogomolja pruža priliku da istraže prošlost kroz svoju arhitekturu i spomenike. Šetajući selom, možete naići na povijesne lokacije koje odražavaju značaj sela kroz stoljeća.

Sveukupno, Selca kod Bogomolja na otoku Hvaru su skriveni dragulj koji osvaja posjetitelje svojim prekrasnim krajolicima, tradicionalnim šarmom i toplim gostoprimstvom. Bez obzira tražite li mirno utočište, istraživanje povijesti ili uranjanje u lokalnu kulturu, Selca pruža zaista obogaćujuće iskustvo na prekrasnom otoku Hvaru.

 

Booking.com

Galerija slika mjesta Selca kod Bogomolja

Booking.com